Steentijd archeologie

Ontdekkingsreis door de prehistorie

Evenementen

Er komen een aantal lezingen en andere zaken aan die we u onder de aandacht willen brengen. Veel kijk- en leerplezier!


 

Nieuwe lezingen in het Hunebedcentrum.

Bekijk hier het programma.

Ook opgeven kan via die pagina.

 

12-08-2021 Roel.

 


 

Onderwerp: cursus Omgevingswet voor erfgoedvrijwilligers

 

Beste AWN leden en geïnteresseerden voor de cursus Omgevingswet voor erfgoedvrijwilligers.

 

In de nieuwe omgevingswet van uw gemeete staat ook de bescherming van archeologie en cutuurhistorie omschreven.

Een ieder die een warm hart heeft voor deze zaken kan doormiddel van deze cursus beter voor deze belangen opkomen, beschermen is en blijft noodzakelijk. Het komt te vaak voor dat de bescherming ontoereikend is. 

 

Eindelijk is het zo ver dat we concreet kunnen meedelen wanneer, waar en hoe de cursus gehouden gaat worden en..... uiteraard de inhoud.

Samen met Hetty Laverman, Landelijk bestuur,  is gewerkt aan een zo interessant mogelijke cursus. 

Deze zal plaatsvinden op vrijdag 1 oktober het Hunebedcentrum in Borger. Bijgaand treft u de Vooraankondiging voor vooraanmelding aan.

Omdat de tijdsperiode tussen uw opgave al weer even terug is, adviseren wij u, om u nogmaals aan te melden voor deelname aan de cursus.

Graag een mailtje naar Hetty Laverman h.m.lavermanberbee@gmail.com en graag met een cc. naar de cursusleiding AWN Noord-Nederland  cursusarcheologie(at)gmail(dot)com.

 

Met hartelijke groeten,

Mede namens het bestuur van AWN Noord-Nederland/Archeologische Vereniging Noord-Nederland.

 

Fred van den Beemt, voorzitter.

 


 

Lezing Prof. Dr. Ir. Theo Spek

 

Op donderdagavond 8 april van 20:00 - 22:00 uur geeft Prof. dr. ir. Theo Spek een lezing over ons jaarthema 'Ode aan het Landschap'. Theo vertelt het verhaal over het landschap van het Drentsche Aa gebied. Weinig gebieden in Nederland kennen een zo rijk gelaagde landschapsgeschiedenis als deze. Duizenden jaren wisselwerking tussen aarde, mens en natuur zorgde hier voor een unieke combinatie van landschappen, waarin nog op allerlei plekken sporen uit het verleden zijn aan te treffen.

Je kan deze lezing, aangeboden door Nationaal Park Drentsche Aa, gratis thuis vanuit je luie stoel volgen. Je kunt je hiervoor online aanmelden. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan een link voor de lezing.

Prof. dr. ir. Theo Spek werkt als hoogleraar Landschapsgeschiedenis en hoofd van het Kenniscentrum Landschap aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie en aanmelden via deze link

 

Copyright © 2011 Archeoweb | Ontwerp en advies Jongsma Automatisering | Powered by WebsiteBaker - Certified Edition